BIH

Prijelaz Orašje: Uhapšen bh. državljanin zbog ubistva

Arhiv

J.M.

2.8.2018

Službenici Jedinice granične policije Doljani 2. 8. 2018. godine uhapsili su Z. R. (1996.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona raspisalo potragu zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača i predat službenicima Policijske uprave Široki Brijeg.  

Dan ranije, 1. 8. 2018., pri ulasku u BiH na MGP Orašje, uhapšen je S. Š. (1986.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela ubistvo. Službenici JGP Orašje bh. državljanina su predali službenicima Sudske policije Odžak.  

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, na letu iz Bazela, službenici Granične policije BiH 1. 8. 2018. uhapsili su I. H. (1973.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje. Državljanin BiH predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.  

                                                                                                                            

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.