BIH

Od nedjelje u BiH sunčano, dnevne temperature na jugu do 36 stepeni

Fena

3.8.2018

U Bosni se sutra u jutarnjim satima prognozira pretežno oblačno vrijeme. Do sredine dana smanjenje oblačnosti.

U jutarnjim satima lokalno slaba kiša može padati u Krajini i sjevernim područjima zemlje. U Hercegovini veći dio dana bit će pretežno sunčano. U poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi, većinom slabi. 

Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena. Najviša dnevna većinom između 26 i 31, na jugu zemlje od 32 do 36 stepeni.

U Bosni i Hercegovini će u nedjelju, 05. avgusta, prevladavati sunčano s malom do umjerenom naoblakom. U jutarnjim satima u Bosni je izgledna magla ili niska naoblaka po kotlinama i uz riječene tokove. 

U poslijepodnevnim satima mogući su slabi lokalni pljuskovi u centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena. Najviša dnevna većinom između 27 i 32, na jugu zemlje od 32 do 36 stepeni.

U BiH će u ponedjeljak, 06. avgusta, prevladavati sunčano s malom do umjerenom naoblakom. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalno pljuskovi u planinskim područjima. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena. Najviša dnevna većinom između 27 i 32 stepena, na jugu zemlje od 33 do 36 stepeni.

U BiH će u utorak, 07. avgusta, prevladavati sunčano s malom do umjerenom naoblakom. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi u centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. 

Vjetar će biti slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena. Najviša dnevna većinom između 27 i 33, na jugu zemlje od 33 do 36 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.