NE ODUSTAJU

Sarajevo: Predstavnici demobilisanih boraca zaputili se prema kampu bivše zgrade Vlade Federacije

E. Halimić

E.Halimić

3.8.2018

Predstavnici demobilisanih boraca otišli su ispred Parlamenta Bosne i Hercegovine i zaputili se prema kampu ispred bivše zgrade Vlade Federacije BiH.

Kako su u izjavi za "Avaz" kazali, neće odustati, te će se u ponedjeljak vratiti u Parlament Federacije BiH.

Jedan od boraca Hamza Krkalić nam je kazao da su neprihvatljive izjave Jasenka Tufekčića da borački dodatak od 6 KM nije dogovoren na sjednici Komisije za usaglašavanje zakona.

Poručio je da gospodin Tufekčić izmišlja jer postoje i video i audio snimci njegove izjave nakon sjednice komisije, u kojima on govori da je tekst zakona u potpunosti usaglašen. 

Predsjednik Udruge "Zaboravljeni braniteji" Drago Grbavac za "Avaz" je kazao da udruženje koje on predstavlja naknadno nije podnosilo nikakve amandmane na tekst zakona koji je usaglašen nakon njih. 

Podsjećamo, desetak demobilisanih boraca jutros oko 10 sati ušlo je u zgradu Federalnog parlamenta kako bi pojasnili situaciju u vezi sa usaglašavanjem jedinstvenog zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica.  

Jedan od boraca Hamza Krkalić, u izjavi novinarima, kazao je da u zgradi Parlamenta trenutno nema niko od nadležnih te da su uspjeli održati sastanak samo sa sekretarom Parlamenta.

- On nam u političkom smislu, naravno, nikako nije mogao pomoći. Nije nam jasna situacija u vezi s ovim zakonom, stoga pozivamo Jasenka Tufekčića da dođe u zgradu i s nama razgovara. Dobili smo informaciju da je gospodin Tufekčić trenutno u Livnu, ali mu poručujemo da nećemo otići odavde sve dok se on ne pojavi - istakao je Krkalić. 

Dodao je da su borci spremni na radikalnije mjere, ali i da ne žele izlaziti na ulice.

- Uspjeli smo smiriti borce koji su već jučer bili spremni blokirati saobraćajnice širom BiH -  pojasnio je Krkalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.