U subotu u “Dnevnom avazu” prilog “Sedmica”

Ekskluzivna ispovijest Srpkinje Vukosave Klanco: Ustala sam i rekla - ubijte me, ali mojoj djeci je otac Mujo Klanco!

Avaz.ba
03.08.2018 16:21

U subotu, 4. avgusta, printano izdanje "Dnevnog avaza" donosi redovni politički prilog “Sedmica”.  

Ekskluzivno objavljujemo potresnu priču Srpkinje Vukosave Klanco, supruge Bošnjaka, koja je 1992. godine u Vlasenici ostala bez muža, koji je ubijen na najsvirepiji način, ali je ona odbila prekrstiti djecu da bi im spasila život.

- Ustala sam i rekla: Ubijte me, ali mojoj djeci je otac Mujo Klanco” - sjeća se Vukosava Klanco u nadasve potresnoj ispovijesti koju prvi put dijeli s javnošću.

Na istim stranicama posvećenim vlaseničkim krugovima pakla podsjećamo na slučaj hrabrog Vlaseničanina Bogosavljevića koji je progovorio na nedavnoj identifikaciji oca Sadika Džinde, ubijenog 1992. godine. Nebojša, Siniša, Jadranko i Jasmina nisu jedini koji su u ratu promijenili imena, ali barem ne nose krv na rukama.

U ovom broju „Sedmice” još pročitajte:

INTERVJU - Alija H. Dubočanin, književnik: Današnja BiH je mjesto opasnog, divljeg, ponižavajućeg življenja

ISTRAŽUJEMO - Dok je u skoro svakom mandatu Vijeća ministara bilo kadrovskih promjena, u Vladi RS za 12 godina bilo ih je tek pet, a u Vladi FBiH od 1999. godine 22: Zašto su ministarske ostavke i smjene rijetka pojava u BiH

LIČNOST SEDMICE - Sebastijan Kurz: Jasna poruka

DNEVNIK - Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“: Sve je više bolesne djece, ne smijemo ih iznevjeriti!

BJELAŠNICA - Nekada popularni i jedini hotel u državnom vlasništvu duže od godinu propada: Nakon što ga je uništila, SDA namjerava za siću prodati „Maršal”

REPORTAŽA - Slovenci su nekad pitali gdje se nalazi „grad” Crnjelovo: U najvećem selu u BiH, gdje niče bilje i iz naopako ubačenog sjemena, sve je manje poljoprivrede

20 PITANJA ZA… Ibrahim Jukan: Trebaju nam političari koji su dokazani graditelji, vizionari, sposobni i pošteni

SJEĆANJA – Mirsad Pašović: Posljednji fočanski valcer

KATEDRA AKADEMIKA MUHAMEDA FILIPOVIĆA: Utvrda koja vjerovatno potječe iz predrimskih plemena (I): Glamoč grade, mali Carigrade  

OSVRT – Erol Avdović s američke verande: Predsjednik nije Cezar ni kralj

ADRESA KOSMOS br. 8 - Diplomatska pošta Dijana Kalača: U skladu sa zakonom

GLAS NARODA - Kako komentirate nastavak srbijanskog progona bh. branilaca i reakciju bh. vlasti nakon najnovijeg slučaja s hapšenjem Huseina Mujanovića? 

KULTURA DIJALOGA – Sanja Vlaisavljević: Nemam majku ili babu, ali uvijek volim

OTKRIVAMO - Šta se dešava iza kulisa bh. političke scene

KARIKIRANI OBJEKTIV - Pogledajte u kakvim su sve situacijama naši fotoreporteri ove sedmice “ulovili” političare

NA VRH