UPOZORENJE

Ukoliko se u ponedjeljak ne usvoji zakon, bivši borci najavili blokadu FBiH

Jasenko Tufekčić (SDA) izazvao ogorčenje bivših boraca

Avaz.ba

3.8.2018

Parlament Federacije BiH dobio je rok do ponedjeljka u 12:55 sati od bivših boraca Armije RBiH i pripadnika HVO-a da sazove sjednicu i konačno usvoji Zakon o demobilisanim borcima.

U slučaju da Parlament FBiH ne ispuni zahtjev demobilisanih boraca, oni su najavili novu blokadu saobraćajnica širom Federacije Bosne i Hercegovine.

Iz Udruge "Zaboravljeni branitelji" su saopćili kako će demobilisani borci u ponedjeljak učiniti sve da se situacija riješi bez problema, protesta i blokada.

Dopredsjedavajući Doma naroda, Jasenko Tufekčić iz SDA, glavni je krivac što sjednica još nije došla na red.

"Zaboravljeni branitelji" upravo u Tufekčiću vide glavnog krivca za cjelokupnu situaciju, te žele da im objasni zašto je napao i lagao ovu udrugu bivših boraca.

Kako su saopćili iz udruge "Zaboravljeni branitelji", Tufekčić im nije uzvartio na pozive, te se javio tek kasnije, kada mu je to vjerovatno naredio stranački šef.

Demobilisani borci tvrde kako nikako ne bi željeli izazvati novu blokadu, kao u februaru ove godine, ali da će konačna odluka biti donesena u ponedjeljak u 12:55 sati u zavisnosti od informacija koje budu dobili iz Parlamenta BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.