ZA POHVALU

U Srebrenici održan zajednički koncert djece iz BiH, Srbije i Hrvatske

S večerašnjeg završnog koncerta

S. Sm.

3.8.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U organizaciji ''Kuće dobrih tonova" iz Srebrenice, fonda ''Otvoreno društvo'' BiH i austrijske organizacije ''Bauern helfen Bauern'' u Srebrenici večeras je završen prvi regionalni kamp "Srebrenica Music Camp 2018" na kojem je učestvovalo 150 mladih muzičara iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.  

Oni su proteklih sedam dana u Međunarodnom forumu solidarnost (MFS) ''Emmaus'' u Potočarima pripremali zajednički koncert, kojeg su večeras izveli u prepunoj velikoj sali Kulturnog centra Srebrenica.

Na repertoaru je bilo dvanaest kompozicija klasike, rok-pop, sevdalinke i pjesme koje se odnose na običaje svake zemlje, čiji su muzičaru učestvovali na ovom kampu.  

- Cilj kampa bio je da se kroz orkestarske i horske radionice omogući pristup kulturi i umjetnosti, koji će učesnike iz tri zemlje potaknuti na interkulturalni dijalog, razumijevanje i zajedničku saradnju - kazao je za „Avaz“ Ismar Porić, umjetnički direktor ''Kuće dobrih tonova''.

Učesnici kampa imali su priliku da se upoznaju i rade s vrhunskim svjetskim stručnjacima, kao što je Gerald Virt (Wirth), predsjednik i umjetnički direktor ''Bečkih dječaka'', koji je dirigirao završnim koncertom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.