STANJE NA PUTEVIMA

Naoružajte se strpljenjem: Pojačan promet vozila na većini graničnih prijelaza

Avaz.ba
04.08.2018 08:40

Foto: Ilustracija

Vikend je, pa se očekuje pojačana frekvencija vozila kako na putevima u BIH tako i na većini graničnih prijelaza. Posebno frekventno će biti na putevima ka jugu zemlje, kao i na magistralnom putu kroz Neum. U jutarnjim satima, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, magla smanjuje vidljivost.

Pozivaju se svi učesnici u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da se, kada iza sebe primijete duže kolone putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi izbjegli rizična preticanja.

Pojačan je promet vozila na većini graničnih prijelaza:

Bosanski Brod i Bosanska Gradiška - na ulazu u BiH. 

Izačić, Velika Kladuša, Zupci i Prisika - na izlazu iz BiH. 

Na graničnim prijelazima Neum I i Neum II gužve su u oba smjera. 

Na graničnim prijelazima Doljani, Bijača i Ivanica nema dužih zadržavanja na izlazu iz BiH, a kolone su na ulazu u Hrvatsku.  

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad - Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

U toku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac - Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom. Isti režim saobraćaja na snazi je i na dionicama M-6 Domanovići - Stolac i M-18 Olovo - Kladanj (Karaula).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice - Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

 

Oglasi

NA VRH