BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - Kada će borcima biti vraćen ratni staž?

Avaz.ba

5.8.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, bavi se problematikom boraca u BiH. Tako, između ostalog, pročitajte hoće li BiH od Srbije tražiti izručenje Huseina Mujanovića, bivšeg borca Armije Republike BiH.

Istražili smo kada će i hoće li borcima biti vraćen ratni staž koji im je ukraden stupanjem na snagu novog Zakona o PIO. Donosimo i poruke boraca i otkrivamo šta će se desiti, hoće li doći do blokade države, ukoliko sutra ne bude donesen Zakon o demobilisanim borcima i njihovim porodicama.

Istražili smo i koliko BiH troši na odbrambene snage, a pročitajte i ispunjava li naša zemlja uvjete za članstvo u NATO. U "Komentaru dana" naš ugledni novinar Erol Avdović osvrnuo se na politike koje godinama svojataju svi i „dijele“ ovu zemlju na način „Ja tebi – ti meni Bosna“.

Objavljujemo i kako je došlo do nove ekološke katastrofe na rijeci Spreči te ko je odgovoran za incidente koji su se desili posljednjih dana, te ko nema produžene okolinske dozvole.

„Dnevni avaz“ objavljuje i reakciju poslanika „Domovine“, koji se osvrnuo na zakazivanje posebne sjednice u manjem bh. entitetu 14. avgusta povodom Izvještaja o Srebrenici. Čavka poručuje: „Niko ne može poništiti presude međunarodnih sudova“.

„Ličnost dana“  najtiražnijeg lista u BiH je Vukosava Klanco. O ovoj hrabroj ženi pišemo u posebnoj rubrici, nakon što je našim novinarima ispričala bolnu ispovijest te otkrila šta joj se desilo kada je odbila prekrstiti djecu, te koja je sudbina zadesila njenog muža Muju u Vlasenici.

Otkrivamo i svu rastrošnost bh. vlasti. Donosimo podatke iz Revizorskog izvještaja o poslovanju Ministarstva vanjskih poslova BiH s posebnim osvrtom na sredstva koja su izdvojena na plaće, a riječ je o vrtoglavim ciframa. Pročitajte ima li gužvi na granicama, kolike su, te kojim putem najbrže i najlakše doći do mora.

U današnjem „Avazu“ pročitajte i zapis iz logora, "in memoriam" o dr. Esadu Sadikoviću. Bili smo i u selu Koritnik na obilježavanju godišnjice gdje je stanovništvo živo zapaljeno.

U Bihaću dan žalosti nakon tragedije u Hidrocentrali, danas dženaza stradalim radnicima. Pročitajte gdje je boravila "Avazova patrola". Posjetili smo gradić – miljenik voda u kojem je sve pod konac.

U nedjeljnom prilogu „Panorama“ donosimo razgovor s poznatim glumcem Radetom Šerbedžijom, a pišemo i o vladarici američkih teretana, porijeklom iz BiH.

Na stranama Sporta otkrivamo gdje boravi Džumhur u pauzi između mečeva, a možete naći i poruku Zahirovića, koji govori o stanju u Rukometnom savezu, te otkriva kakva sudbina čeka bh. rukomet.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.