RASKRINKAVANJE

Otjerani turista: Nermin Muzur, zvani ''iPhone 8'', uhvaćen u laži!

M. AŠČIĆ

5.8.2018

Nermin Muzur, smijenjeni direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, koji je, kako smo prije dva dana i pisali, potrošio 1.938 maraka iz budžeta kako bi u prvim danima svog mandata kupio novi "iPhone 8 plus Silver", uhvaćen je u laži!

Malo požurio

Najureni direktor Muzur, kako bi demantirao informaciju "Avaza", požurio je brže-bolje na svom Facebook profilu naglasiti kako je mobitel ustvari kupljen i korišten za potrebe promocije turizma grada Sarajeva na inozemnim turističkim sajmovima?!


Muzur, objavio fotografiju uređaja Samsung Gear WR s Samsung telefonom unutra

Muzur je, kako bi se opravdao za kupovinu skupocjenog mobitela jer je očigledno da je raskrinkana njegova briga za građane Sarajeva i promociju turizma, dodao da je mobitel korišten na Sajmu Tajvan 2017. godine, gdje je vršena turistička prezentacija "Šetnja Sarajevom".

Ali, jedan od osnivača mizernog projekta "Narod i pravda", kojeg je osnivač i njegov uzor Elmedin Konaković, bivši premijer KS, doveo za ruku na čelo Turističke zajednice, pritome ugasivši već postojeću, priložio je i sliku kao navodni dokaz mobitela i uređaja koji je korišten na promociji.


Mobitel iPhone ima kameru u gornjem lijevom uglu

Međutim, kako je očigledno žurio da demantira nešto što se demantirati ne može jer postoje računi i fakture "BH Telecoma", Muzur je, ustvari, objavio sliku mobitela "Samsung" i uređaja "Samsung Gear WR" s telefonom unutra, a ne sliku "iPhonea 8", koji je kupljen i plaćen 1.938 maraka, a za koji tvrdi da je korišten za "Šetnju Sarajevom".


I običnom laiku, koji se imalo razumije u tehnologiju i mobilne uređaje, poznato je da "Samsungovi" mobiteli imaju kameru na sredini telefona, što se i vidi i na priloženoj fotografiji, dok mobiteli "Iphone" kameru imaju u lijevom gornjem uglu.

Objavio pa izbrisao status

Prekoračio limit

Da je Muzur "preletio" svoje sposobnosti demantiranja, dokaz je da je nekoliko sati nakon objave status i izbrisao.

Računi "BH Telecoma" ga demantiraju

Tako je Nermin, zvani "Muzur iPhone", precijenio svoje mogućnosti, ali i zaboravio da spomene kako je ukupni mjesečni iznos naručene "Toptim" usluge koštao građane Sarajeva čak 2.250,80 KM i kako je prekoračio korištenje službenog telefona za čak 300 KM, što je deset puta više nego što je odlukom propisao njegov stranački šef Konaković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.