BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - Agenti AID-a daju izjave o Ugljenu!

Avaz.ba

6.8.2018

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, pročitajte zašto je najava povlačenja s pozicije direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača čista manipulacija i laž te zbog čega je svjesno lagao o dužini radnog staža.

Istražitelji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) saslušali su u proteklim mjesecima na desetine osoba na okolnosti nove istrage koja se odnosi na političku likvidaciju Nedžada Ugljena, nekadašnjeg drugog čovjeka bošnjačke tajne službe (AID), koji je ubijen 28. septembra 1996. u Sarajevu. U današnjem broju otkrivamo ko je saslušan i zašto Nedžad Herenda nikad nije ispitan.

Ponedjeljkom donosimo i redovnu kolumnu prof. Envera Kazaza.

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić reagirao je na najnovije izjave Milorada Dodika, predsjednika RS i SNSD-a. Pročitajte kako je Radončić odgovorio Dodiku na njegove nove prijetnje referendumima i otcjepljenjima.

Građani Bosne i Hercegovine napokon su dočekali ljeto, sunce i vrućine. Reporteri „Dnevnog avaza“ jučer su obišli popularna kupališta u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci... Pročitate šta smo zabilježili.

Turistička patrola „Dnevnog avaza“ posjetila je grad koji je nobelovcu bio vječna inspiracija.

Na stranama Crne hronike donosimo tužnu atmosferu s dženaze trojice poginulih radnika Hidrocentrale. U Tesliću je ubijen Milan Ilinčić. Pročitajte zbog čega ga je ubio Dejan Marković.

Na stranama sporta pročitate izvještaje, atmosferu te konačnu tabelu nakon trećeg kola Premijer lige, kakvu je važnu životnu odluku donio Slobodan Janjuš. U Berlinu počinje Evropsko prvenstvo u atletici, pročitate ko će predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

U današnjem izdanju donosimo i dva priloga „Bh. biznis“ i „Sport“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.