STANJE NA PUTEVIMA

Nakon vikenda: Na graničnom prijelazu Izačić pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH

Avaz.ba

6.8.2018

U Bosni i Hercegovini jutros se, nakon vikenda i gužvi na putevima i na većini graničnih prijelaza, saobraća uz umjerenu frekvenciju vozila.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. Pozivaju se svi učesnici u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova Ban Brdo preusmjeren iz vozne u preticajnu traku), dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje i Olovo Kladanj i dionicu M-6 Domanovići-Stolac.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnom prijelazu Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, dok su na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja do 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.