SRAMOTNO

Salko Bukvarević na Igmanu drži velike govore, a nema petlju izaći pred desetak boraca u Sarajevu

Piše: E. Trako

7.8.2018

Salko Bukvarević (SDA), ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Vlade FBiH, prošle je sedmice na Igmanu, u okviru manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2018", održao govor kao veliki pobjednik i čovjek koji je najzaslužniji što BiH nije pala u kandže agresora.

"Slavna Armija RBiH", "naši branioci", "zlatni ljiljani", "pobjednici", "emanet" - ovih riječi su bila puna usta ministra Bukvarevića. Međutim, dok "njegovi" demobilisani borci gladuju na ulicama širom Federacije, ministar nema hrabrosti izaći pred njih niti im se obratiti, pa čak ni kada ih ima samo desetak, kao što je bilo jučer pred zgradom federalnog Parlamenta.

I dok mu borci padaju u nesvijest, od muke dižu ruku na sebe, dok ih građani napadaju jer im blokiraju prolaz, SDA-ov ministar ispred stranačkog šefa Bakira Izetbegovića drži velike, pobjedničke, slavodobitne govore.

- S ovog mjesta poručujemo da smo mi, veterani Armije RBiH i MUP-a RBiH, i danas u onim strojevima koji brane, čuvaju i štite cjelovitu, demokratsku i slobodnu BiH - govorio je Bukvarević na Igmanu.

- Kojim strojevima, ministre, bolan ne bio - odgovorili su borci koji najavljuju nove blokade Federacije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.