OBILJEŽAVANJE

Čović u Posušju: Pokušajmo osmisliti svoj život u BiH i budimo ponosni na njega

Dragan Čović

Avaz.ba

8.8.2018

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović prisustvovao je svečanom obilježavanju Dana općine Posušje. 

Program svečanog obilježavanja Dana općine Posušje započeo je molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih branitelja ispred spomen-obilježja za poginule i nestale hrvatske branitelje.

Osim Čovića te uz predstavnike udruženja proisteklih iz Domovinskog rata, vijence su položili načelnik općine Posušje Branko Bago i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar te visoka delegacija HDZ-a BiH.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Vijeća Ivan Lončar te je nakon pozdrava prisutne kratko upoznao s radom Općinskog vijeća u proteklih godinu. Posebno je zahvalio vijećnicima i radnicima općinskih službi na saradnji, a svim stanovnicima općine poželio sretan Dan općine.

Nakon prikazanog filma koji je detaljno prikazao sve infrastrukturne, ekonomske, turističke i druge projekte koji su se vodili ili su planirani na općinskom području te pozitivne ocjene ureda za reviziju na zakonito i pozitivno poslovanje, strateški pristup sanaciji otpadnih voda, načelnik Branko Bago kazao je kako uspijeva izdržati pozitivan duh i korak s ostalim jedinicama lokalne samouprave u okruženju.

Prisutnima se obratio i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, pohvalivši složnost i saradnju mještana ove općine, istaknuvši da trebaju biti iznimno ponosni jedni na sebe. 

Vi evidentno nemate dovoljno sredstava da ono što ste zamislili pokušate napraviti sami, ali upravo vještina koju pokazujete u posljednje vrijeme govori kako se to treba raditi. Postoji puno mogućnosti, ako imate takav stav, onda to nije problem, a imat će te ih onoliko koliko vi snažno šaljete poruku iz Posušja - kazao je Čović, te dodao: 

''U ime politike koju predstavljamo i mnoštvo projekata koje predstavljamo bitno je da ima jednu uravnoteženu dimenziju razvoja, ja sam duboko uvjeren da ono što danas predstavlja najveći problem Posušja već za godinu neće biti problem, a da vi nikada nećete opet doći u situaciju kada je u pitanju bila fiskalna problematika u ovoj općini.''

Lider HDZ-a je kazao da nije planirao na današnjem skupu govoriti o predstojećim izborima, ali je ipak izdvojio vrijeme da se osvrne na predstojeći period. 

- Iako su izbori, a nisam mislio koristiti ovaj mikrofon danas da o tome govorim, ali to je značajno: pokušati upravo u ovoj energiji koju razvijamo pozitivno, a trebalo je dugo vremena da se dogodi nešto pozitivno kod nas i oko nas, sad ću govoriti samo o Posušju, neka glasaju za onoga za kojeg oni misle da trebaju glasati - ističe Čović.

- Moglo bi se puno toga nabrajati, ali ono što ja želim je da pokušamo osmisliti svoj život u BiH i biti ponosni na njega. Najmalobrojniji smo narod u BiH, ali nema razloga da se u sljedećem izbornom ciklusu ne pokušamo izboriti za ono što je maloprije ovdje kazano - kazao je u svome izlaganju Čović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.