BIH

Ambasadorica SAD u BiH Maurin Kormak posjetila ASA Prevent grupaciju

Arhiv

Avaz.ba

8.8.2018

Ambasadorica SAD u Bosni i Hercegovini Maurin Kormak (Maureen Cormack) posjetila je sjedište ASA Prevent grupacije u Sarajevu, gdje se sastala s predstavnicima menadžmenta ove grupacije.

Ambasadorica je imala priliku saznati više o historiji i globalnom prisustvu grupacije, srednjoročnim razvojnim planovima te razgovarati o novim investicijama.

Također, istaknut je ogroman doprinos ASA Prevent grupacije razvoju bh. privrede, posebno kada su u pitanju zapošljavanje i izvoz. Ambasadorica Kormak je bila impresionirana poslovanjem i filantropskim djelovanjem ASA Prevent grupacije te istakla da ovakve kompanije nude primjer dobre prakse, čak i u uvjetima nesigurnog poslovnog ambijenta.   

Sagovornici su razmijenili stavove i o reformskim mjerama koje mogu podržati održivi rast privatnog sektora i dugoročno povećati zapošljavanje u BiH u okviru kojih su istakli značaj poreske, penzione i reforme obrazovanja u BiH.

ASA Prevent grupacija je još jednom istakla zahvalnost na intenzivnoj saradnji s Ambasadom SAD u Bosni i Hercegovini, a posebno na posljednjem projektu u okviru kojeg Agencija za međunarodni razvoj SAD (USAID) s Prevent grupacijom i Fondacijom ''Hastor'' u Bugojnu provodi projekt prekvalifikacije nezaposlenih osoba u cilju zapošljavanja u industriji proizvodnje obuće. 

Na kraju posjete Fondacija ''Hastor'' i ASA Prevent grupacija dodijelili su ambasadorici Kormak posebno priznanje koje predstavlja izraz zahvalnosti i poštovanja za značajan doprinos i rad na unapređenju obrazovnog sistema i ekonomskih promjena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.