STANJE NA PUTEVIMA

Zbog vikenda se očekuje pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca i graničnih prijelaza

Avaz.ba

10.8.2018

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle. 

S obzirom na to da je vikend pred nama, tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na većini putnih pravaca i graničnih prijelaza. Apeliramo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. 

Izbjegavajte duža putovanja u najtoplijem dijelu dana, a ukoliko ipak vozite, pravite češće pauze.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova Ban Brdo preusmjeren iz vozne u preticajnu traku) i Kakanj-Visoko (most u blizini petlje Visoko), kao i dionice magistralnih puteva: M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, M-16 Karanovac-Crna Rijeka, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-6 Domanovići-Stolac.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnom prijelazu Izačić na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kraća. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.