ŠOKANTNO

Šimić otkriva: Rukovodstvu državnog pravosuđa upućena nova prijetnja - bit ćete kažnjeni sabljom smrti!

J. Š.

10.8.2018


Ozbiljne prijetnje smrću ne prestaju stizati na korisničke brojeve čelnih ljudi državnog pravosuđa, otkriva novinar Josip Šimić.

Njegov tekst prenosimo u cijelosti.

Predsjedništvu VSTV-a BiH Milanu Tegeltiji, kao predsjedniku VSTV-a BiH, Ružici Jukić, kao dopredsjednici VSTV-a BiH, Jadranki Lokmić Misirači, kao dopredsjednici VSTV-a BiH, te Diani Kajmaković, tužiteljici Tužiteljstva BiH i Ranku Debevcu, predsjedniku Suda BiH je dana 10. 08. 2018. godine u 17:04 sata upućena nova ozbiljna prijetnja smrću. 

U novoj prijetećoj poruci, koja najvjerojatnije dolazi iz islamističkih radikalnih krugova, a koja je upućena čelnicima državnog pravosuđa, između ostaloga stoji, da je "Volja Allaha Svemogućega, da Vas i djecu Vašu ponizimo i kaznimo sabljom smrti" – stoji u prijetećoj poruci!

Dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić je odgovorila nepoznatoj osobi, koja je uputila prijeteću poruku, povratnim odgovorom:

- Da se ne boji i poručila istom, da će uskoro biti uhapšen i on i oni koji su mu platili da piše prijeteće poruke, te da se ne plaši ljudi, koji pojma nemaju kome prijete, te nadalje, istakla, da je bolje časno umrijeti, nego nepošteno živjeti – ističe Jukićeva u povratnom odgovoru na prijeteću poruku!

Inače, dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić je istakla, da je poslala ovakav uzvratni odgovor na prijeteću poruku, kako bi pokazala, da se ne boji kukavica i manijaka, kojima plaćaju za ovakve prijetnje!

Kako je za "Avaz" izjavio Šimić - uzrok prijetnji smrću vrhu bh. pravosuđa, ali i njihovoj djeci, jeste, oslobađajuća presuda Fahrudinu Radončiću zbog montirane optužnice Bože Mihajlovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.