SREBRENICA

Dobro je što se predizborna politika ne lomi preko nas

Uređene zgrade u naselju Baratova

S. SMAJLOVIĆ

12.8.2018

Srebrenički načelnik Mladen Grujičić, analizirajući političku situaciju u protekloj godini, naglasio je za “Avaz” da je dobro što se predizborna politička previranja između Sarajeva i Banje Luke ne lome preko Srebrenice

Uređivanje zgrada

Dobro je i to, kaže, što u općini nema političkih nesuglasica i promjene vlasti. Skupštinske odluke donose se velikom odborničkom većinom, općinski budžet izvršava se prema planu. Istina, postoji nekoliko sitnih probijanja stavki, koje se odnose na dodatno uređivanje puteva.

- Nakon obnove krovova na stambenim zgradama u gradu, predstoji njihovo vanjsko uređivanje. Zahvaljujući donaciji Vlade Distrikta Brčko u iznosu od 100.000 marka, lamele 5 i 6 u naselju Baratova, na samom ulazu u grad, dobile su novu fasadu. Predstoji uređivanje ostalih zgrada u tom naselju - istaknuo je Grujičić, dodavši da je objavljen javni poziv za uređivanje krovova na još tri stambene zgrade u gradu.

Grujičić: Uskoro rekonstrukcija zgrade bivše “Vezionice”

Kaže da će Općina uskoro početi rekonstrukciju zgrade bivše  “Vezionice”, za koju je zainteresirano nekoliko investitora iz Turske radi otvaranja tekstilnih pogona, u kojima bi posao dobilo skoro 60 radnika.

Novi pogon    

- Završeni su svi poslovi u vezi s otvaranjem kamenoloma i fabrike za proizvodnju kamene vune, koja bi u startu uposlila 100 radnika. Taj proces je na resornom ministarstvu Vlade Republike Srpske i nadamo se da će ovaj pogon početi s radom početkom iduće godine. Novi pogon građevinskih kontejnera u Potočarima zaposlio je 30 radnika, koji proizvode za evropsko tržište i dobro posluje – istaknuo je Grujičić.

Struju dobiva i selo Gođevići

Grujičić ne krije zadovoljstvo zbog početka elektrifikacije Gođevića, jedinog sela u općini koje do sada nije imalo struju.

- U toku je uređivanje i modernizacija laboratorija u Domu zdravlja, a uskoro će početi uređivanje krova i fasade tog objekta, kao i asfaltiranje nekoliko seoskih puteva i završni radovi na dva mosta preko rijeke Križevice i Kazana, koji su povezali desetak naselja – zaključio je načelnik Srebrenice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.