BIH

U Jajcu održan skup podrške za porodice Memić i Dragičević

Sa skupa u Jajcu ( Avaz)

Piše: E. Crnkić

12.8.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Bol, iščekivanje i neizvjesnost obilježili su slučaj "Dragičević" i "Memić". Po ko zna koji put traži se odgovor kojeg većina pokušava ignorirati, u najgorem slučaju sakriti.

Međutim istina traži svoje, a porodice žele da isprave nepravdu koju su im nanijele određene pravosudne i političke strukture.

U centru grada Jajca večeras se održao mirni skup građana pod nazivom "Pravda za Davida i Dženana", na kojem su brojni Jajačni dali podršku porodicama Dragičević i Memić u nastojanjima da rasvijetle smrt njihove djece.

Skupu je prisustvovao Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, te Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića iz Sarajeva. 

- Ne možemo vratiti djecu, ali možemo spriječiti legalizaciju ubistava naše djece. Ja i Muriz idemo do kraja i nikad nećemo odustati - rekao je Dragičević.

Memić je mišljenja da je saobraćajna nesreća samo farsa koja je imala cilj nekoga zaštititi odnosno da je „Dženan ubijen“.

- Iako postoje dokazi da je naš Dženan ubijen oni to vješto skrivaju. Ova naša borba će trajati i mi ćemo pravdu morati uzeti u svoje ruke. Svi dobro znamo da ubice imaju i postoje - istakao je Memić.

Okupljeni građani zapalili su svijeće, dati su prilozi za pravnu pomoć porodicima uz poruku da se slučajevi kao što su David Dragičević i Dženan Memić više ne smiju ponavljati, te da pravda mora biti zadovoljena.

Jajačkim ulicama odjekivao je refren Davidove pjesme „Klinac u getu”, koju su pjevala djeca i od četiri godine kao i oni starije životne dobi.

Podsjećamo, Davor Dragičević i Muriz Memić imali su nesreću da izgube sinove. Da nesreća bude veća smrti njihovih Davida i Dženana obavijene su velom tajni, te porodice, prijatelji i rodbina traže da se ova dva slučaja razjasne ne prihvaćajući zvanične verzije o smrt.

Za Davida Dragičevića je u službenim izvještajima navedeno da se radi o zadesnoj smrti, dok je za smrti Dženana Memića kao razlog naveden saobraćajni udes.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.