BIHAMK

Saobraćaj u BiH odvija se nesmetano, upozorenje na maglu i odrone

Avaz.ba

14.8.2018

Magla ovoga jutra mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. 

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetuje da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, navodi BIHAMK u izvještaju.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na mostu kod petlje Visoko na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog oštećenja dilatacione naprave na mostu na dionici A-1 Podlugovi-Visoko iz sigurnosnih razloga saobraća se preticajnom trakom, uz postavljenu signalizaciju.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Na ovim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnom prelazu Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.