BIH

Ispitane osobe koje su bile u posjedu telefona s kojih je prijećeno čelnicima pravosuđa

Piše: K. Ke.

14.8.2018

Službenici Tužilaštva BiH, SIPA-e i Obavještano-sigurnosne agencije ispitali su nekoliko osoba koje su bile u posjedu mobilnih telefona s kojih su upućene prijetnje čelnicima bh. pravosuđa. Ovu informaciju potvrdila je za „Avaz“ potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Ružica Jukić.

- To je informacija koju imam. Ne znam koliko je tačno osoba ispitano – navela je Jukić, ističući da je istraga u toku te da ni ne može davati više informacija o tome.

Kako kaže, na prvi utisak, s obzirom na vrstu prijetnje, može se zaključiti da se radi o osobama radikalnog uvjerenja te da je moguće da su prijetnje povezane s predmetom Radončić.

- Moguće je da se odnose na presudu Radončiću, odnosno kako bi se utjecalo na Drugostepeno vijeće, koje treba donijeti presudu po žalbi Tužilaštva. Mislim da je to cilj, da se uplaše ljudi, ali nema razloga. To su kukavice koje će agencije sigurno razotkriti. I SIPA i OSA i Tužilaštvo su uključeni u ovaj slučaj – istakla je Jukić.

Ona zaključuje kako je veoma bitno da se pronađu nalogodavci, odnosno ljudi koji su dali instrukcije kome i kako prijetiti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.