BIHAMK

Vozači oprez: Saobraćaj u BiH se odvija po mokrom kolovozu

Avaz.ba

16.8.2018

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, zbog kiše koja je padala tokom noći. Na pojedinim dionicama u kotinama i uz riječne tokove ima jutarnje magle.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralne puteve: M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac), M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-18 Semizovac-Olovo (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg). Apeluje se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Izačić i Bosanski Brod, dok na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Napominju se vozači da je na GP Bosanski Novi-Dvor zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen saobraćaj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.