SAOPĆENJE

SBB je odgovorna politička partija koja se neće miješati u rad niti jednog javnog preduzeća

SBB TK
16.08.2018 19:58

Tačno je da ''vuk dlaku mijenja ali ćud nikada''! Tako nam socijaldemokrate, lažni ljevičari ponovo pokazuju da im je mjesec dana predizborne kampanje malo kako bi popravili svoj izborni rezultat i napokon se dočepali vlasti. Doduše SDP je u vlasti svojevremeno bio, a da su sjedili (a ne radili) uvijek će nas podsjećati neumoljiva statistika i činjenica da je ta Vlada neslavno završila. Danas su se obrušili na konkursnu proceduru Ministarstva obrazovanja TK i prijem nastavnika. Kamo sreće da su se bavili problemom kako zaposlene u prosvjeti konačno primiti na neodređeno i poštedjeti agonije svakog avgusta.  

Da još nije počela izborna kampanja treba podsjetiti i kolege u Demokratskoj fronti. U DF je, barem u Tuzlanskom kantonu, mnogo vrsnih pravnika pa čudi kako zaboravljaju da u pravnoj državi lopovom nekoga mogu nazvati u sudu i to tek nakon zakonske procedure koja to dokazuje.

Kadrovi koje je SBB delegirao kao kandidate za vršioce izvršne i zakonodavne vlasti prepoznati su kao osobe izgrađenih radnih i moralnih kvaliteta i kao takvi su imenovani od strane upravnih odbora kompanija za koje rade i Vlada (u ovom slučaju JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo i Vlade TK) i po našim saznanjima rade to pošteno i časno. Naši članovi ponosno ističu da su dio SBB tima koji je spreman unijeti novu pozitivnu energiju i realizirati zacrtane i obećane ciljeve, a građanima ponuditi uređene sisteme koji će štititi sve nas. S druge strane SBB je odgovorna politička partija koja se neće miješati u rad niti jednog javnog preduzeća pa tako ni u rad JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo. 

Ne sumnjamo da će, ukoliko se utvrde nepravilnosti u radu, osoba odgovorna za nastalu štetu snositi posljedice. Ukoliko se pak utvrdi krivična odgovornost vjerujemo da će Uprava društva poduzeti odgovarajuće mjere u zaštiti vlastitih interesa. KO SBB TK smatra da će slučaj preuzeti Tužilaštvo TK ukoliko smatraju da postoje elementi za krivično procesuiranje odgovornih osoba bez da ih mi ili vi populistički pozivate da to urade i nemamo namjeru štititi pojedince pa makar oni dolazili i iz naših redova što smo za razliku od drugih političkih opcija i dokazali u svom dosadašnjem radu. 

Također, nikada nismo i nećemo nekome lijepiti etiketu lopova i kriminalca bez valjanih dokaza. Obzirom da se u više navrata kroz obraćanje KO DF TK vrlo neodgovorno i neutemeljeno SBB-u stavlja na teret da smo kriminalna hobotnica, kriminalna organizacija koja dvadeset godina terorizira građane pozivamo ih da svoje tvrdnje eksplicitno dokažu ili demantuju sami sebe, prije nego ih tužimo za klevetu i uvredu časti.

Tagovi

Tuzla SBB BiH
NA VRH