FINANSIJE

Federalna vlada odobrila 50.000 KM Međureligijskom vijeću u BiH

Arhiv

Fena

17.8.2018

Vlada Federacije BiH prihvatila je zahtjev za izdvajanje sredstava tekuće rezerve u iznosu od 50.000 KM, namijenjenih Međureligijskom vijeću u BiH, na ime realizacije finansijskih obaveza proisteklih iz Protokola o saradnji između Federacije BiH i tog vijeća.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke zaduženo je da zahtjev za izdvajanje sredstava dostavi Federalnom ministarstvu finansija radi pripreme prijedloga odluke.

Vlada FBiH dala je saglasnost Federalnom zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje da, u skladu s važećim propisima, pokrene postupak kupovine zemljišta od Općine Ilidža, koje obuhvata devastirani objekt Dom penzionera „Nedžarići”, u iznosu od 3.000.000 KM.

Nakon rješavanja vlasničko-pravnog statusa, Federalni zavod pokrenut će postupak prodaje Doma penzionera „Nedžarići”, metodom javne aukcije, putem Agencije za privatizaciju Federacije BiH.

Vlada FBiH dala je Nadzornom odboru RMU Banovići d. d. prethodnu saglasnost za imenovanje Almira Delića za izvršnog direktora za ekonomske poslove ovog privrednog društva. On će ovu dužnost obavljati do kraja mandata Uprave - direktora i izvršnih direktora imenovanih na period od četiri godine, počevši od 15. 5. 2016. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.