BIH

Neću dozvoliti da Bošnjaci postanu žrtva Bermudskog trougla Teheran – Ankara - Moskva

Press centar SBB-a

18.8.2018

Na kraju jednodnevne posjete SBK večeras je Fahrudin Radončić gostovao na unutarstranačkoj tribini SBB-a u Bugojnu. On je istakao da SBB želi voditi inventivnu ekonomsku politiku, harmonizaciju unutarbošnjačkih, ali i međunacionalnih odnosa, i izgradnju novog ekonomskog puta koji će biti okrenut Zapadu. 

Vjerski identitet

- Vidite šta se dešava u svijetu, pred Bosnom se može naći svojevrsni Bermudski trougao anahronih politika Teherana, Ankare i Moskve. Neću dozvoliti da Bošnjaci kao vazali idu u propast i okrenut ćemo Bosnu i Hercegovinu i naš narod tamo gdje oduvijek pripadamo – Evropi, Evropskoj uniji i zapadnoj civilizaciji.

Čuvat ćemo naš autentični vjerski identitet, ali je ovoj zemlji potrebna moderna i uspješna vlast koja će zaustaviti višedecenijski trend autokratskog vladanja i uništavanja.

Izetbegović je proćerdao svoj mandat. U svom strahu od uspješnih ljudi, čak je i za kandidata za člana Predsjedništva BiH ponudio jedno od najslabijih imena koje SDA ima. Posvađao se davno sa SDP-om, SBiH, DF-om, Kasumovićem, Šepićem, Konakovićem, Kukićem. Sada smo mu mi glavna meta, jer smo najjači. Ovakvim ponašanjem razbio je bošnjački politički faktor, ali ćemo ga mi vrlo brzo, već nakon oktobarskih izbora, objediniti i ujediniti – kazao je Radončić.

Odlazeće politike

Praćen burnim aplauzima, Radončić je naglasio da će kampanja SBB-a, bez obzira na stupidne provokacije, biti pozitivna i objasniti građanima da su stabilnost, ekonomski razvoj, nove investicije i bolji život perspektiva BiH, a ne ono što im nude odlazeći političari i odlazeće politike.

U Jajcu razgovarao s glavnim imamom

Radončić je tokom dana imao sastanak s općinskim rukovodstvom SBB-a Jajce i članovima stranke.

Predsjednik SBB-a u Jajcu je položio cvijeće na Centralno šehidsko mezarje u haremu džamije Esme sultanije, nakon čega je posjetio glavnog imama u Jajcu Zehrudina Hadžića.

Tokom razgovora sa ef. Hadžićem bilo je riječi o položaju Islamske zajednice i muslimana te projektima koji su u toku i gdje je neophodna pomoć šire društvene zajednice.

Posjeta Donjem Vakufu

Predsjednik SBB-a bio je i u Donjem Vakufu, gdje je položio cvijeće na Centralno šehidsko mezarje.

Nakon toga imao je sastanak s članovima općinskog rukovodstva SBB-a, gdje se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji i pripremama za izbore.

 

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+19
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.