NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - Trebaju nam odgovorne politike

Avaz.ba

22.8.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje reportažni zapis s centralne svečanosti povodom obilježavanja Kurban-bajrama, održane jučer ujutro u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, te donosimo priče o tome kako je prvi dan jednog od najvećih muslimanskih blagdana dočekan širom naše lijepe domovine.

Bili smo i na prijemu, koji je povodom Kurban-bajrama organizirao reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović u predivnom ambijentu harema Careve džamije u Sarajevu.

U današnjem broju našeg i Vašeg lista donosimo i intervju s muftijom banjalučkim Osmanom ef. Kozlićem koji, između ostalog, poručuje da se moramo osloboditi torova u koje nas stavljaju.

Naš kolumnista Bakir Hadžiomerović u današnjoj „Minuti“ pod naslovom „Zajedno u vlasti, a odvojeni u smrti“ , bavi se odnosima u Predsjedništvu BiH i netransparentnom trošenju para u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ugledni profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu Enver Kazaz za „Dnevni avaz“ piše o Dodikovom mrzilačkom getu te u svom autorskom tekstu pojašnjava zašto u BiH opstaje ubilački nacionalizam.

Naši novinari istraživali su i kako je bankrotirala kompanija koja je namjeravala preuzeti namjensku industriju u BiH, a pročitajte i našu priču o tome zašto je do kraja godine obustavljeno poribljavanje Neretve.

Saznali smo i detalje drame u Foči kada se jedan Sarajlija pokušao ubiti skokom s mosta u tom gradu u Drinu, ali ga je spasio hrabri Fočak Miljan Pavlović.

Turistička patrola „Dnevnog avaza“ bila je u posjeti jedinom bh. gradu na Jadranu, a na našim stranama saznajte sve što vas zanima o Neumu, od cijena smještaja, usluga, do utisaka i ocjena turista.

Na stranicama „Crne hronike“ pročitajte detalje tragedije na bazenima „Olimp“ u Derventi, u kojoj se utopio 18-godišnji Dragomir Kokuruš. Objavljujemo i šokantnu priču o prijavi 18-godišnje djevojke u Banjoj Luci, koja tereti dvojicu muškaraca da su je silovali.

Saznajte i kako su planinari iz Breze i Konjica osvojili ruski vrh Elbrus i koji načelnik jedne bh. općine im je pomogao u tome.

Na sportskim stranama pročitajte šta su za „Avaz“ o odluci Roberta Prosinečkog, selektora „Zmajeva“, da ne pozove Asmira Begovića za utakmice u Ligi nacija kazali bivši selektori Safet Sušić, Miroslav Ćiro Blažević i Faruk Hadžibegić.

Razgovarali smo i s Nenadom Bjelicom, šefom stručnog štaba zagrebačkog Dinama uoči utakmice plej-ofa Lige prvaka. Pročitajte šta nam je rekao o bh. igračima u zagrebačkom timu.

U „Dnevnom avazu“ danas Vas očekuje i naš redovni prilog o zdravlju „Porodica i zdravlje“, u kojem ćete naći niz zanimljivih sadržaja i savjeta naših uglednih ljekara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.