REAKCIJE

CINS tuži Milorada Dodika: Ugrozio je sigurnost glavnog urednika

Agencije

22.8.2018

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) saopštio je da je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik direktno ugrozio bezbjednost glavnog urednika CINS Dine Jahića, i drugih zaposlenih, iznoseći netačne informacije i stavljajući ih u pogrešan kontekst.

Kako se navodi, Dodik je na pres konferenciji 21. avgusta optužio Jahića da rukovodi centrom koji ruši političke strukture u regionu novcem međunarodnih organizacija.

Dodik nije pružio nijedan dokaz za svoje tvrdnje, navodi CINS.

Kako su rekli, potpuno je nedopustivo i uznemirujuće da osoba koja obavlja javnu funkciju koristi fabrikacije za sticanje jeftinih političkih poena i skretanje pažnje sa zaista važnih stvari, poput trošenja novca građana i imovine funkcionera, prenosi Fonet.

CINS i Jahić će, u dogovoru sa advokatima, preduzeti sve potrebne pravne radnje, a obratiće se svim relevantnim domaćim i međunarodnim organizacijama i institucijama, piše u saopštenju.

Kad god za to postoji razlog, nastavit ćemo da argumentovano, uz dokaze i poštovanje svih pravila profesije istražujemo političare, funkcionere, biznismene i ljude bliske vlasti, zvali se oni Milorad Dodik, Aleksandar Vučić, Dragan Đilas, Emir Kusturica, Nikola Petrović ili bilo kako drugačije, poručili su iz CINS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.