AKCIJE

Humanitarac Mahir Mujić pomaže bolesnom dječaku: Novom utrkom želi sakupiti 5.000 KM za Afana

Sarajevski polumaraton je 16. septembra, a po njegovom završetku, otrčat ću i do Visokog da zagrlim i poljubim Afana, kaže Mujić

Maleni Afan bolestan je od rođenja

M.R.S.

23.8.2018

Humanitarac i maratonac Mahir Mujić iz Sarajeva pokrenuo je novu akciju kojom planira sakupiti 5.000 KM za liječenje petogodišnjeg Afana Selimovića iz Visokog. Mahir će ovog puta prodavati kilometre koje će pretrčati na Sarajevskom polumaratonu, a potom i na dionici od Sarajeva do Visokog.

Mujić: Ne mogu ostati ravnodušan

- Toj porodici je potreban novac i ja, jednostavno, ne mogu ostati ravnodušan. Sarajevski polumaraton je 16. septembra, a po njegovom završetku, otrčat ću i do Visokog da zagrlim i poljubim Afana. Trčat ću ukupno pedesetak kilometara, a svaki ću prodavati za 100 KM. Akcija traje do 22. septembra – kazao nam je Mujić.

Maleni Afan od rođenja ima zdravstvene probleme. Rođen je u 28. sedmici i u inkubatoru je proveo tri mjeseca. Najprije je imao krvarenje na mozgu, a potom i moždani udar, nakon čega mu se oduzela desna strana. Nema refleks žvakanja i majka Edina ga hrani uz pomoć šprice.

Dijagnosticirani su mu hidrocefalus, mikrocefalija, epilepsija, cerebralna paraliza. U Srbiji mu je operirana noga, a u Zagrebu ga očekuje nova operacija nogu, za koju njegova majka nema novca. Samo zahvat košta skoro 16.000 KM, a novac je neophodan i za fizikalne terapije, hranu, pelene...

- Srce mi je stalo kad me je nazvao Mahir i rekao šta planira. Dva dana sam plakala. Neću mu to nikad zaboraviti – kaže Edina.

Ova samohrana majka morala je dati otkaz kako bi se brinula o sinu, a žive od 384 KM Afanove invalidnine. 

Za pomoć Afanu u funkciji je humanitarni telefon 090/291-007, a pozivom se doniraju dvije KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.