Na graničnom prijelazu BiH s Crnom Gorom

Službenici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje sedmero Iračana

Radi se o 7 državljana Iraka

Avaz.ba
23.08.2018 17:18

Foto: Arhiv

Granična policija BiH izdala je saopćenje za javnost povodom privođenja na granici s Crnom Gorom. Saopćenje prenosimo u cijelosti.

Službenici Jedinice granične policije Trebinje 22. 8. 2018. godine spriječili su krijumčarenje sedmero državljana Iraka iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu. 

Otkriveni su graničnom kontrolom BMW-a nacionalnih oznaka Velike Britanije, u graničnom pojasu na području Gacka. Vozilom je upravljao M. B. Y. (1986.), državljanin Velike Britanije. 

Prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, M.B.Y. uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi, te uz izvještaj o krivičnom djelu predat Tužilaštvu BiH. 

Vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. U skladu sa Zakonom o strancima državljani Iraka su prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Istoga dana, službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad Granične policije BiH na putnoj komunikaciji Ustiprača-Rogatica otkrili su dva taksija u kojima se nalazilo osmero stranih državljana. 

Vozilima su upravljali bh. državljani V. P. (1956.) i B. M. (1964.). U trenutku kontrole migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Indije. U toku je daljnji rad na ovom predmetu.

NA VRH