Korištenje EU fondova u kontekstu nove strategije EU za zapadni Balkan

U Mostaru konferencija

Korištenje EU fondova u kontekstu nove strategije EU za zapadni Balkan Za tekući period koji se završava 2020. IPA program ima na raspolaganju 11,7 milijardi eura

U organizaciji agencije Apriori BH i Ureda Vlade Livanjskog kantona za evropske integracije 14. septembra u Tehnološkom parku Intera u Mostaru održat će se konferencija "Korištenje EU fondova u kontekstu nove strategije EU za zapadni Balkan".

Cilj konferencije je na jedno mjesto okupiti stručnjake za pripremu i provedbu EU projekata i aplikante s ciljem informiranja o novoj strategiji EU za zapadni Balkan i promjenama koje donosi za institucije i organizacije prijavitelje projekata za EU programe, najavili su organizatori.

EU je najveći donator na zapadnom Balkanu. Za finansijski period 2021. – 2027. predpristupni IPA program bit će uvećan za gotovo četvrtinu i na raspolaganju bi trebao imati oko 15 milijardi eura.

Za tekući period koji se završava 2020. godine IPA program ima na raspolaganju 11,7 milijardi eura.

Osim IPA programa, brojni su drugi programi trenutno otvoreni za BiH: HORIZON2020 za istraživanje i razvoj, COSME program za razvoj malih i srednjih kompanija, EIDHR program za razvoj demokratije i ljudskih prava, Evropa za građane i Kreativna Evropa.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH