REAKCIJE Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH

Ahmetović: Ferhadiju gledamo kao temelj opstanka muslimana u cijeloj BiH

Avaz.ba

Foto: Arhiv


Sadik Ahmetović, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i član Nezavisnog bloka, reagirao je na napad vatrenim oružjem na džamiju Ferhadiju u Banjoj Luci.

Saopćenje Sadika Ahmetovića prenosimo u cijelosti:

Ferhad-pašina džamija u Banjoj Luci jedno je od najvažnijih obilježja za Bošnjake, muslimane u BiH, ali i za sve druge nacije i vjere koje su gledale kako se Ferhadija obnavlja od 2001. godine. Muslimani su se poistovjetili s Ferhadijom, pratili kako se gradi i uzdiže ponovo. Ona je nadišla pojam vjerske institucije i gledamo je kao temelj opstanka Bošnjaka na banjalučkom području, ali i muslimana u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Vrijeme je da pojedinci malo ''spuste loptu'' i da ne koriste identičnu retoriku, pa čak i iste rečenice kao njihovi prethodnici 1992. godine. Znamo kako je završila i ta ''priča''. I Bošnjaci bi trebali pokazati veće jedinstvo. Jer samo jedinstveno možemo graditi i spasiti Bosnu i Hercegovinu i izvući je iz starih priča o podjelama i mržnji između tri etniciteta u BiH i spriječimo da se ovo što se noćas dogodilo u Banjoj Luci ponovi sutra u Sarajevu ili Mostaru - zaključio je Ahmetović.

NA VRH

Podijeli članak na