BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ferhadija treba biti stub mira

Avaz.ba

25.8.2018

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju između ostalog donosi reakciju i poruke reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića i muftije banjalučkog Osmana ef. Kozlića nakon napada na džamiju Ferhadiju u Banjoj Luci. Pročitajte šta su priznali uhapšeni zbog ove pucnjave.

Saznajte šta je poručio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić na unutarstranačkim savjetovanjima u Tuzli i Živinicama.

U “Dnevnom avazu” čitajte i šta je otkrio akademik prof. dr. Smail Čekić o Izvještaju Komisije RS u vezi s genocidom u Srebrenici.

Nakon nezapamćene tragedije koja se dogodila u Jablanici, oglasio se i direktor „Željeznica FBiH“ Enis Džafić. Pročitajte šta je kazao za naš list.

Naša ekipa je istražila i hoće li preduzeće GIKIL iz Lukavca biti ugašeno nakon što je uhapšen direktor Debasiš Ganguli (Debasish Ganguly).

U novom broju donosimo priču najdebljeg čovjeka u BiH, kojeg je posjetila ekipa ,,Avaza“, a čitajte i izuzetno zanimljivu priču o galoperima s bijeljinskog salaša kojima niko ne smije stati na crtu.

Donosimo i ekskluzivni razgovor s glumcem Senadom Bašićem, koji govori o razlozima napuštanja popularne serije „Lud, zbunjen, normalan“.

Otkrijte u kojem je gradu jučer boravila „Avazova“ turistička patrola i gdje je najpoznatije izletište na desnoj obali Save.

Na stranicama “Crne hronike” donosimo ispovijest supruge Sanela Pale koja tvrdi da je njenog muža u ilidžanskom naselju Pejton udario voz.

Naša ekipa je otkrila i detalje stravičnog sudara u Banjoj Luci.

Na sportskim stranama saznajte kakvog se dres koda moraju pridržavati treneri Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Također, pročitajte šta je za ''Dnevni avaz“ iz Istanbula kazao Edin Višća, napadač turskog Bašakšehira i reprezentativac BiH.

Naši novinari otkrivaju i bez kojeg će igrača nastupiti prvi rival košarkaškoj reprezentaciji BiH na otvaranju drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019.godine.

U današnjem izdanju donosimo i izuzetno zanimljiv i aktuelan redovni prilog „Sedmica“, a u specijalnom prilogu objavljujemo i imena više od 7.000 kandidata za opće izbore.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.