NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - Poskupljuju brašno i hljeb

Avaz.ba

26.8.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje istraživanje šta donosi novi njemački zakon o useljavanju.

Na pitanje „Slijedi li još brže i masovnije iseljavanje mladih iz BiH“ odgovaraju Amer Osmić, viši asistent na Odsjeku sociologije Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, i Amela Sačić iz Instituta za razvoj mladih KULT.

- Mladima će biti dodatno olakšano jer govorimo o olakšicama za dobivanje radne dozvole, dozvole za boravak – rekla je, između ostalog, Sačić.

Novi udar na ionako prazne džepove građana. U Bosni i Hercegovini narednih dana se očekuje da će doći do rasta cijena najosnovnijih životnih namirnica. Pročitajte hoće li poskupjeti brašno i hljeb.

U „Avazu“ danas pročitajte i sve o posjeti Fahrudina Radončića, lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH, Stocu i Mostaru, gdje je sinoć gostovao na unutarstranačkoj tribini.

- Izetbegović i Džaferović su 2004. i 2008. godine Mostar svjesno prepustili HDZ-u - poručio je Radončić iz prepune sale u Mostaru.

Naši novinari saznaju hoće li kriza u Turskoj ugroziti gradnju ceste Sarajevo - Beograd. Kako saznajemo, Ismir Jusko, ministar prometa i komunikacija BiH, već je kontaktirao s ambasadorom Turske u našoj zemlji Haldunom Kočom te dogovorio sastanak.

U današnjem izdanju pročitate šta je zabilježio naš dopisnik na magistralnom putu u bihaćkom naselju Zavalje. Saznajte i kakve privilegije imaju uposlenici u Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika BiH i kolike su im plaće.

„Avazova“ turistička patrola bila je u Donjem Vakufu. U brojnim interesantnim informacijama koje donosimo o ovom gradu saznajte i kojim su to sadržajima turisti dali desetke.

Na stranama Crne hronike pročitajte šta tvrdi Merzija Delalić, optužena za ubistvo supruga Seada 17. aprila u sarajevskom naselju Soukbunar. Zakazano je ročište Almiru Ejuboviću, ubici tri mlade djevojke.

Sportske strane „Avaza“ i danas obiluju mnoštvom aktuelnih priča s domaćih i svjetskih sportskih terena. Pročitajte izvještaj s četiri utakmice sedmog kola Premijer lige BiH.

Donosimo razgovor s Robertom Prosinečkim, selektorom fudbalske reprezentacije BiH. Saznajte u čemu je Prosinečki preduhitrio bivše selektore.

Danas u „Avazu“ donosimo i naš revijalni prilog „Panorama“, u kojem možete pročitati niz zanimljivih priča uz koje će vam ova nedjelja biti puno ljepša i zabavnija

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.