SARAJEVO

Jusko - Koč: Nastavlja se saradnja na projektu brze ceste Sarajevo - Beograd

Ministarstvo prometa i komunikacija formiralo radnu grupu koja će započeti inicijalne razgovore

Fena

Fena

27.8.2018

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko sastao se danas s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Kočem (Koç).

Ministar Jusko je informirao ambasadora Koča da je Ministarstvo formiralo radnu grupu koja će započeti inicijalne razgovore s kolegama iz Srbije o lokaciji mosta koji će spajati Bosnu i Hercegovinu i Srbiju na dijelu brze ceste Sarajevo – Beograd. U skorije vrijeme u ovaj projekt će biti uključeni i predstavnici drugih institucija.

Ministar Jusko i ambasador Koč su zajednički konstatirali da projekt izgradnje brze ceste Sarajevo – Beograd nije ugrožen te da će i dalje nastaviti sastanke i saradnju na ovom projektu, kao i njegovoj realizaciji u punom kapacitetu i dinamici započetoj prije 10 mjeseci.

U narednom periodu bit će organizirani sastanci s ministricom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Zoranom Mihajlović i turskim ministrom prometa, pomorstva i komunikacija Mehmetom Džahitom Turhanom, na kojima će se razgovarati o ovom projektu, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.


MKP BiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.