OBJAVLJUJEMO

Pogledajte kompletne kandidatske liste za opće izbore u BiH 7. oktobra 2018. godine

Podsjećamo, CIK je za učešće na općim izborima ovjerio ukupno 132 politička subjekta, koji su dostavili 808 redovnih kandidatskih lista, s imenima 7.600 kandidata

Avaz.ba

27.8.2018

Nakon što je „Dnevni avaz“ u svom subotnjem izdanju objavio specijalni prilog s imenima svih kandidata i kandidatskih lista za opće izbore 7. oktobra ove godine, koje je ovjerila Centralna izborna komisija (CIK) BiH, danas kandidatske liste za opće izbore objavljujemo i na portalu „Dnevnog avaza“.

U nastavku pročitajte ko su kandidati za članove Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, Srba i Hrvata, zatim koga su stranke kandidirale za poslanike za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Predstavnički dom Parlamenta FBiH, zatim za predsjednika entiteta RS (između kojih se biraju i potpredsjednici RS), za poslanike za Narodnu skupštinu RS, kao i za poslanike za 10 kantonalnih skupština u FBiH.

Podsjećamo, CIK je za učešće na općim izborima ovjerio ukupno 132 politička subjekta, koji su dostavili 808 redovnih kandidatskih lista, s imenima 7.600 kandidata.

Također, ovjerene su i 73 kandidatske liste za dodjelu kompenzacijskih mandata sa ukupno 842 kandidata.


Kandidatske Liste 2018 by l3v1athan on Scribd

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.