POSJETA

Radončić čestitao ministru Džindiću na impresivnim rezultatima namjenske industrije

Lider SBB-a Fahrudin Radončić sa Nerminom Džindićem

Press centar SBB-a

27.8.2018

Tokom današnje posjete Tvornici mašinske hidraulike BNT - TMiH u Novom Travniku predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić upoznao se s rezultatima proizvodnje i čestitao menadžmentu i direktoru Adisu Ikanoviću na uspješnoj poslovnoj godini. 

Posjeti je prisustvovao i federalni ministar energetike, industrije i rudarstva Nermin Džindić, koji je istakao koliko se stanje poboljšalo u ovoj strateški važnoj industriji u posljednje tri godine, otkako je on na čelu ovog resora u Vladi Fedracije BiH.

- U ovom periodu namjenska industrija je zaposlila 1.000 novih radnika, promet preduzeća namjenske industrije, ali i izvoza, je povećan za 60 posto, ukupni profit se svake godine povećavao po 30 miliona KM - rekao je ministar Džindić.

Direktor Ikanović je podsjetio da TMiH danas zapošljava 290 radnika, a ove godine je ostvaren promet od 12,5 miliona KM, što je tri puta više u odnosu na rezultate postignute prije samo dvije godine. Ova firma je tako od gubitaša postala kompanija koja uredno servisira svoje obaveze prema državi i uposlenicima te pozitivno posluje.

Na kraju, Radončić je obišao proizvodne pogone Tvornice BNT – TMiH te lično čestitao Džindiću na impresivnom razvoju namjenske industrije i njegovom liderstvu u tome.

- Namjenska industrija jeste strateški bitna i veoma je važno da njen budući razvoj bude u skladu s najvišim standardima NATO pakta i da proizvodnja bude plasirana u prijateljskim zemljama – zaključio je Radončić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.