BIH

Slobodan Vasković tvrdi: Pretučeni novinar odbio da se slika s Dodikom!

Dodik je Kovačeviću ponudio zaštitu, što je novinar BN TV-a primio k znanju

Avaz.ba

27.8.2018

Milorad Dodik požurio je jutros da, u pratnji Vlade Đajića, direktora UBKC-a, obiđe teško pretučenog novinara BN TV-a Vladimira Kovačevića i ponudi mu “zaštitu”, tvrdi novinar Slobodan Vasković.

Cinično, ako se ima u vidu da Dodik već mjesecima targetira novinare BN TV-a kao neprijatelje RS i strane plaćenike.

- Rekao sam mu da on snosi krivicu za ambijent koji je stvoren, jer targetira novinare. Stvoren je ambijent u kojem se napadaju novinari, označeni od vlasti kao neprijatelji, premlaćuju metalnim šipkama - rekao mi je Kovačević.

Prema njegovim riječima, Dodik mu je odgovorio da i novinari “svašta pišu” o njemu. Na to mu je Kovačević rekao da postoji Zakon o kleveti i da može da tuži, kao i da protiv njega nema nijedna tužba.

- Ne možete s pozicije predsjednika RS novinare koji se bave istraživanjem kriminala i korupcije nazivati stranim plaćenicima - rekao je Kovačević Dodiku.

Dodik je Kovačeviću ponudio zaštitu, što je novinar BN TV-a primio k znanju.

Kovačević nije dozvolio zajedničko slikanje s Dodikom, jer ne želi da se ta fotografija koristi za “vađenje štete”, niti za opravdavanje režima za brutalan napad, koji je posljedica lažnih optužbi vrha vlasti na račun novinara koji kritički pišu o njima.

Kovačević je tražio od Dodika da ne objavljuje da ga je posjetio, ali mu je ovaj odgovorio da on to mora učiniti na pres-konferenciji.

Kovačevića je posjetio i Branislav Borenović, ali nije bilo fotografiranja ni s njim, niti je objavljeno da je bilo posjete.

On je sinoć, ispred svog stana, teško pretučen metalnim šipkama; Razbijena mu je glava s obje strane, razderani uho i usne. Kovačevića su pretukla dvojica nasilnika sa, kako mi je jutros rekao, svjesnom namjerom da ga teško povrijede.

Kovačević, novinar BN TV-a, osnivač portala "Gerila" i bloger, pretučen je sinoć nakon što se vraćao kući s posla. Izvještavao je za BN TV s mirnog okupljanja građana na Trgu u Banjoj Luci, koji već pet mjeseci traže da se otkrije Istina o naručiocima ubistva i ubicama Davida Dragičevića, kao i da se počinioci privedu pravdi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.