NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte – Formiran predmet protiv Lukača

Avaz.ba

28.8.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje zašto je formiran predmet protiv Dragana Lukača, direktora Federalne uprave policije (FUP), te zbog čega ga provjeravaju tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Također, otkrivamo koliko je napada na novinare u BiH bilo od početka godine te kakve će aktivnosti predstavnici sedme sile u BiH poduzeti nakon što je brutalno pretučen Vladimir Kovačević, novinar BN televizije.

U današnjem izdanju novinar Bakir Hadžiomerović u svojoj „Minuti“ objavljuje kako to režimski batinaši na cesti izriču presude i određuju kazne. Pročitajte i za koji period penzioneri prelaze na budžet te kako će se nedostajuća sredstva osiguravati za isplatu penzija.

Danas donosimo i izuzetno zanimljiv razgovor s Geraldom Knausom, direktorom Inicijative za evropsku stabilnost, koji dijagnosticira šta bi to moglo dovesti do novog rata u našem regionu.

Pročitajte i saopćenje Saveza za bolju budućnost BiH u kojem se navodi da Izetbegović sakriva svoju višedecenijsku odgovornost zbog neizgradnje toplovoda Kakanj - Sarajevo i trovanja Sarajeva.

Pročitajte i zašto je Mila Turajlić ličnost dana.

Na stranama „Globusa“ donosimo detalje o pogoršanju odnosa Vašingtona i Moskve te objavljujemo informaciju o sahrani Džona Mekejna, američkog senatora.

Bili smo i s demobilisanim borcima koji su predali zahtjev za usvajanje zakona. Pročitajte koji su njihovi sljedeći potezi te kada će ponovo na proteste odnosno na ulice širom FBiH kako bi izvojevali svoja prava.

Donosimo i apsurdnu priču iz Kantonalne bolnice Zenica koju je otkrila Hidajeta Bečić, supruga Suvada Bečića, koji je prošao kroz istinsku agoniju. Pročitajte zašto su ga trenuci dijelili od smrti te kako je porodica uzela stvar u ruke i spasila mu život.

Bili smo i na unutarstranačkoj tribini Saveza za bolju budućnost BiH u Travniku. Pročitajte šta je građanima poručio Fahrudin Radončić, predsjednik ove stranke. Donosimo i priču Nedžada Agića, avanturiste iz Zenice, te priču o heroju Senaidu Išeriću, koji je nastradao spašavajući dvojicu muškaraca.

Čitajte i gdje je jučer bila turistička patrola „Dnevnog avaza“ te gdje vas to čeka potočna pastrmka, a gdje mrki medvjed.

Novinari ''Crne hronike'' donose priču o mladiću koji se predozirao ekstazijem i spidom, saznali smo detalje kobne noći za mladića Dž. H. Također, otkrili smo i detalje zločina u naselju Hrasno Brdo.

Samo u „Dnevnom avazu“ čitajte zašto je ubijen Azem Ćesir. Identificirane su i žrtve saobraćajne nesreće u Klokotnici.

Novinari „Jet seta“ donose razgovor s Dinom Šaranom, frontmenom popularnog benda „Letu štuke“. O čemu to mora pjevati Šaran?

Novinari sporta otkrivaju na koje igrače je ljut Milomir Odović, trener FK Željezničar, nakon remija protiv Krupe na Grbavici te koji je klub na vrhu tabele BH Telekom Premier Lige nakon više od tri godine.

Šta je u ekskluzivnom razgovoru za naš list rekao legendarni Vladimir Petković Sarajlija, selektor Švicarske. Kako BiH mora igrati protiv Sjeverne Irske? Donosimo i čudesnu priču Hendrika Vejdanta, nogometaša njemačkog Hanovera.

Samo u „Dnevnom avazu“ čitajte šta je otkrio Siniša Kovačević, direktor košarkaške reprezentacije BiH. Ko to ne želi biti teret KSBiH?

Danas u „Dnevnom avazu“ donosimo i redovni prilog „Automarket“, u kojem objavljujemo najnovije detalje iz autoindustrije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.