APSURDI

Hidajeta Bečić: Moj muž je imao malariju, a ljekari mislili da je pijan!?

On je umirao, a doktorica je vrištala na nas

Suvad i Hidajeta Bečić: Oporavak u Udinama u Italiji

E. Trako

28.8.2018

Hidajeta Bečić, supruga Suvada Bečića, koji je obolio od malarije, iznijela je šokantne tvrdnje o ponašanju pojedinih ljekara Kantonalne bolnice Zenica (KBZ) prema njenom mužu u stanju kada je on na izmaku snaga i kada bukvalno umire!  

- Suvad je sada, hvala Bogu, dobro, oporavlja se. Trenutno smo u Udinama u Italiji - javila se za naš list Hidajeta Bečić.

Objavili ime

Kaže da ih je dodatno uznemirila izjava doktora Ednana Drljevića, načelnika Odjela za infektivne bolesti zeničke bolnice, da je osiguranje italijanske firme u kojoj je zaposlen njen muž, a koja radi poslove u Africi, gdje je Suvad i zaražen, zahtijevalo liječenje u Udinama.

- Nije tačno! Zašto ne ispriča kako se izvjesna doktorica Elvira odnosila prema Suvadu, koji je bio na izmaku snaga. On je umirao, a ona je vrištala na nas i govorila da je Suvad pijan i da se treba otrijezniti - kaže Hidajeta Bečić.

Osoblju zeničke bolnice zamjera i to što su objavili ime njenog supruga u medijima.

- Niko nas nije pitao smiju li to uraditi. To je strašno. Moj muž bio je u bolnici u Zenici, osjećao se loše. Tog dana imali smo kćerkinu svadbu i zamolio je da izađe na ispraćaj. Na svadbi mu je pozlilo. Navečer smo ga rođak i ja dovezli u bolnicu, jer mu je bilo loše i on se ničega ne sjeća, a dežurna doktorica Elvira počela je vrištati na nas: „Šta ste ga pijanog ovamo doveli, jesam li rekla da ne dolaziš pijan ovdje“ - prepričava Bečić.

Kaže kako nisu znali šta da rade.

- Mi smo njega dovezli u bolnicu u dva ujutro, bila je subota. Do 13 sati tog dana niko nam nije znao reći šta se događa sa Suvadom. Onda je došla druga doktorica i rekla nam da joj je njena kolegica prenijela da je Suvad pijan i da se samo treba odmoriti. Pa oni su njemu davali infuzije s paracetamolom - otkriva Bečić.

Kakva divljina

Tek su u nedjelju saznali kada je doktor Drljević došao i rekao da se radi o malariji.

- I onda on priča za medije da oni uspješno liječe pacijente od malarije. Priča da je osiguranje firme u kojoj radi moj muž zahtijevalo da ga transportiramo u Italiju i da ga liječimo. Nije tačno, nego smo mi zvali ljude da Suvadu spasimo život, jer bi u Zenici umro, bilo je pitanje vremena - kaže Hidajeta Bečić.

Kada su stigli u Italiju, kaže, tamošnji ljekari nisu mogli vjerovati da je Suvad bio u nekoj bolnici.

- Pitali su nas u kakvoj je ovo divljini bio pacijent, kakvim smećem od lijekova su ga liječili. Ljudi se ibrete, ne mogu da vjeruju - otkriva Bečić.

Podnijet ćemo tužbu

Hidajeta Bečić najavljuje da će, kada se Suvad oporavi, poduzeti pravne korake protiv dežurnih ljekara i njihovih šefova.

- Doktor Drljević prekršio je zakon o zaštiti podataka privatnih osoba, time kršeći profesionalnu tajnu. Nevjerovatno je to, tužit ćemo i njega i bolnicu - ističe Bečić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.