BIH

Usvojeni Izvještaj o izvršenju i Nacrt rebalansa budžeta Općine Srebrenica

Do kraja juna 2019. godine lokalna vlast mora uskladiti broj zaposlenih sa brojem stanovnika

Arhiv

Fena

29.8.2018

Na devetoj tematskoj sjednici Skupštine općine Srebrenica usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci 2018. kao i Nacrt rebalansa budžeta Općine Srebrenica za 2018. godinu.

- Planirani budžet za 2018.godinu je 11.568.495 hiljada KM. Izvršenje budžeta je 7.425.404 KM ili 64 posto za prvih šest mjeseci. To su podaci kada su u pitanju rashodi budžeta. Za prvih šest mjeseci ostvaren je deficit od 3.506.474 KM. Kada je u pitanju rebalans budžeta, povećan je za 231.600 KM. Nakon usvajanja Nacrta rebalansa budžeta prijedlog ćemo poslati u Ministarstvo finansija RS i čekati saglasnost te nakon toga dokument ide na usvajanje Skupštine s eventualnim amandmanima - kazao je Davor Maksimović, načelnik Odjeljenja za finansije Općine Srebrenica.

Usvojena je i Odluka o davanju na korištenje poslovnog objekta zgrade bivšeg dječijeg vrtića "Poletarac" Javnoj ustanovi Centar za socijalni rad. Odbornici su također usvojili i Odluku o podnošenju kandidature Općine Srebrenica za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, kao i Odluku o saglasnosti za pripremu i prijavu projektnih prijedloga koje bi finansiralo Vijeće ministara BiH u iznosu 500.000 KM.

Kada je u pitanju pomoć od Vijeća ministara BiH, planirani su projekti na infrastrukturi kao i sanacija liftova u stambenim zgradama u Srebrenici.

Odluka o osnivanju Javnog preduzeća "Direkcija za izgradnju i razvoj opštine Srebrenica" vraćena je na doradu jer odbornici smatraju da nije definirana u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima Republike Srpske.

Potpredsjednik Skupštine Radomir Pavlović upoznao je odbornike da do kraja juna 2019. lokalna uprava mora uskladiti broj zaposlenih s brojem stanovnika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.