Na devetoj tematskoj sjednici

Usvojeni Izvještaj o izvršenju i Nacrt rebalansa budžeta Općine Srebrenica

Do kraja juna 2019. godine lokalna vlast mora uskladiti broj zaposlenih sa brojem stanovnika

Fena
29.08.2018 16:28

Foto: Arhiv

Na devetoj tematskoj sjednici Skupštine općine Srebrenica usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci 2018. kao i Nacrt rebalansa budžeta Općine Srebrenica za 2018. godinu.

- Planirani budžet za 2018.godinu je 11.568.495 hiljada KM. Izvršenje budžeta je 7.425.404 KM ili 64 posto za prvih šest mjeseci. To su podaci kada su u pitanju rashodi budžeta. Za prvih šest mjeseci ostvaren je deficit od 3.506.474 KM. Kada je u pitanju rebalans budžeta, povećan je za 231.600 KM. Nakon usvajanja Nacrta rebalansa budžeta prijedlog ćemo poslati u Ministarstvo finansija RS i čekati saglasnost te nakon toga dokument ide na usvajanje Skupštine s eventualnim amandmanima - kazao je Davor Maksimović, načelnik Odjeljenja za finansije Općine Srebrenica.

Usvojena je i Odluka o davanju na korištenje poslovnog objekta zgrade bivšeg dječijeg vrtića "Poletarac" Javnoj ustanovi Centar za socijalni rad. Odbornici su također usvojili i Odluku o podnošenju kandidature Općine Srebrenica za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, kao i Odluku o saglasnosti za pripremu i prijavu projektnih prijedloga koje bi finansiralo Vijeće ministara BiH u iznosu 500.000 KM.

Kada je u pitanju pomoć od Vijeća ministara BiH, planirani su projekti na infrastrukturi kao i sanacija liftova u stambenim zgradama u Srebrenici.

Odluka o osnivanju Javnog preduzeća "Direkcija za izgradnju i razvoj opštine Srebrenica" vraćena je na doradu jer odbornici smatraju da nije definirana u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima Republike Srpske.

Potpredsjednik Skupštine Radomir Pavlović upoznao je odbornike da do kraja juna 2019. lokalna uprava mora uskladiti broj zaposlenih s brojem stanovnika.

NA VRH