AVAZ SAZNAJE Potvrdio advokat Almin Dautbegović

Hanefija Prijić Paraga pušten iz pritvora, pogledajte ko ga je dočekao

Trakavica konačno razriješena

M. Aš.
30.08.2018 14:03

Foto: A. Cokić

Hanefija Prijić Paraga, bivši komandant Trećeg bataljona 317. slavne brdske brigade Armije RBiH iz Gornjeg Vakufa, koji je ponovo preksinoć uhapšen na Sarajevskom aerodromu, prema potjernici Suda u Mostaru, danas je pušten iz pritvora. 

To nam je danas potvrdio i Paragin advokat Almin Dautbegović.

On nam je rekao da je Općinski sud u Mostaru, koji je ranije donio rješenje, isto i ukinuo i odlučio da Paragu pusti na slobodu.

Prijić je danas iz Sarajeva, nakon hapšenja na Aerodromu, prebačen u nadležnosti Suda u Mostaru, koji ga je tražio zbog procesa iz 2015. godine kojim se tereti za krivotvorenje dokumenata.

Prijić je tako, nakon što je kročio na tlo BiH, a nakon tri godine provedene u zatvorima u Njemačkoj i Italiji, bio ponovo u pritvoru.

No, trakavica je konačno razriješena i Paraga će danas konačno izaći na slobodu, nakon tri godine provedene u zatvorima u Njemačkoj i Italiji.

On je osuđen, podsjećamo, u martu 2017. godine na doživotni zatvor u Italiji zbog komandne odgovornosti za ubistvo italijanskih humanitaraca u maju 1993. godine na planini Radovan, iako je u BiH odležao kaznu od 13,4 godine zatvora.

Nakon što je utvrđeno da je u Bosni i Hercegovini već odslužio kaznu, Prijić je prijevremeno pušten iz italijanskog zatvora.

 
NA VRH