share whatsapp twitter facebook
×

SUSRET BiH mora napraviti najznačajniji iskorak na evropskom putu

Ivanić s delegacijom EPP-a: Izbori ne smiju stati na put provedbi Reformske agende Razgovarali i o izmjenama Izbornog zakona

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić razgovarao je danas s delegacijom Evropske narodne partije o političkoj situaciji u BiH, izmjenama Izbornog zakona, provedbi Reformske agende i bh. evropskom putu.

Na sastanku je zaključeno da izbori ne smiju stati na put provedbi Reformske agende, kao i da BiH ne smije propustiti pozitivan trenutak i da mora napraviti najznačajniji iskorak na evropskom putu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

U delegaciji Evropske narodne partije koja je razgovarala s Ivanićem bili su: šef delegacije Evropske narodne partije i potpredsjednik EPP grupe zadužen za proširenje i mediteransku politiku Andrej Kovačev (Andrey Kovatshev), član Komiteta za razvoj i izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Kristijan Dan Preda (Cristian), potpredsjedavajuća Delegacije za odnose s BiH i Kosovom Dubravka Šuica, član Мeđunarodnog trgovinskog komiteta Evropskog parlamenta Adam Šejnfeld (Szejnfeld) i članica Delegacije za odnose s BiH i Kosovom Željana Zovko.