NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - CIK od Tužilaštva očekuje istrage

Avaz.ba

31.8.2018

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, objavljuje: „CIK od Tužilaštva očekuje istragu“.

Pročitajte i koliko je godina zatvora za ratne zločine izrečeno krvniku iz Vogošće Jovanu Tintoru. Donosimo i izvještaj o telefonskom razgovoru Vesa Mičela, koji je razgovarao s Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vučićem, predsjednicima Kosova i Srbije, a pročitajte i intervju s Karlom Biltom koji poručuje: „Sljedećih nekoliko sedmica je ključno“.

U današnjem broju otkrivamo koliko je do sada pristiglo prijava za glavnog tužioca na konkurs. Pročitajte koje je snažne poruke poslao Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, na tribini u Vogošći, a nakon posjete Odžaku, Gradačcu, Kladnju i Ilijašu.

- Izgradit ćemo Prvu transferzalu, toplovod Sarajevo – Kakanj i projekt „Čista Miljacka“ – kazao je, između ostalog, Radončić.

U ovom broju pročitajte šta će se dešavati na današnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu, hoće li dr. Ismet Gavrankapetanović biti vraćen na katedru Medicinskog fakulteta, te protiv koga je podnio krivične prijave zbog zloupotrebe položaja.

U novoj “Minuti” ugledni novinar Bakir Hadžiomerović osvrnuo se na sastanak šefova diplomatije EU koje je prošlo bez bosanskohercegovačkih i kosovskih zvaničnika, a koji je to opisao riječima:„Ne čekajte, mene večerajte...“. Na stranama „Globusa“ saznajte šta je pozadina napada na poglavara Katoličke crkve, te je li puč na papu Franju spreman i ko stoji iza toga.

Bili smo i na obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba u svim gradovima BiH te zabilježili poruke porodica koje tragaju za svojim najmilijima. U ovom broju donosimo priču o turisti za kojeg je skok sa Starog mostra umalo bio koban. Otkrijete i gdje je boravila „Avazova“ patrola, koji je to grad koji postaje turistima sve primamljiviji, a istražili smo i sve njegove ljepote.

Na stranama „Crne hronike“ pročitajte detalje žestoke pucnjave u zeničkom naselju Jalija. U sačekuši ubijen Dorić. Donosimo i detalje saobraćajne nesreće koja se desila kod Mostara, u kojoj su život izgubile dvije osobe. Bili smo i na suđenju Sanjinu Sefiću te zabilježili potresno obraćanje Enise Kekić, sestre Edite Malkoč, koja je upitala: „Možeš li, Sanjine, da me pogledaš u oči?“

U rubrici „Sport“ naši novinari razgovarali su s Dušanom Bajevićem nakon odlaska iz AEK-a, a koji je poručio: „Sad se mogu više posvetiti Veležu“, a bavili smo se i Ligom prvaka te novim izazovima koje očekuju naše asove: „Džeko protiv Reala, Pjanić na Old trafordu“.

U današnjem broju donosimo i prilog „TV extra“


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.