VREMENSKA PROGNOZA

Sljedećih dana nas očekuju pljuskovi i blagi pad temperatura

Ilustracija

Avaz.ba

31.8.2018

U Hercegovini će danas prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U Bosni umjereno do pretežno oblačno. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske oblačnosti. 

Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu Bosne i sjeveru Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na krajnjim sjevernim područjima Bosne. 

Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugozapadnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 16 stepeni, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29 stepeni, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Sarajevu većinom sunčano uz umjerenu oblačnost. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima na širem području grada su mogući pljuskovi i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni. 

U subotu se u Hercegovini opet očekuje pretežno sunčano vrijeme, u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske oblačnosti. 

Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jači pljuskovi su najizgledniji u Krajini i zapadnim područjima Bosne. 

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera, a na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka će uglavnom biti između 12 i 16 stepeni, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka će biti između 24 i 29 stepeni, na jugu zemlje do 32 stepena.

U nedjelju će na jugu biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Lokalno će biti i jakih pljuskova. 

Vjetar će biti slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između 12 i 16 stepeni, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni. 

Najviša dnevna temperatura zraka će biti između 20 i 26 stepeni, na jugu zemlje od 28 do 32 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti nestabilno s pljuskovima i grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti uglavnom između 12 i 16 stepeni, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni. 

Najviša dnevna temperatura zraka će većinom biti između 18 i 24 stepena, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.