BIH

Crnadak u Beču na sastanku o jačanju regionalne saradnje

Tema “Ključna infrastruktura i digitalizacija”

Igor Crnadak i Johanes Han

Fena

31.8.2018

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je na poziv ministrice za Evropu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Karin Knajsl (Kneissl) učestvovao danas u Beču na neformalnom sastanku o temi “Ključna infrastruktura i digitalizacija”. 

Na neformalnom sastanku bili su i ministri vanjskih poslova zemalja članica Evropske unije i Republike Turske, ministri vanjskih poslova zapadnobalkanske šestorke (WB6), te evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han (Johannes Hahn). 

Sastanak je organiziran u cilju jačanja odnosa i poticanja regionalne saradnje s posebnim naglaskom na pitanja iz oblasti infrastrukture, te na pitanje jedinstvenog digitalnog tržišta i pokretanje Digitalne agende za zapadni Balkan.

Ministar Crnadak je prije početka sastanka razgovarao s Hanom i ministrima vanjskih poslova Republike Bugarske Ekaterinom Zakharievom, Republike Grčke Nikosom Kotziasom, Crne Gore Srđanom Darmanovićem i Republike Albanije Ditmirom Bushatijem. 

U razgovoru s ministrom Karlom Erjavcom, Crnadak je čestitao postizanje dogovora o formiranju nove slovenske Vlade, saopćio je danas Ured za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Crnadak i Erjavec

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.