NAJAVA Na kioscima diljem BiH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - Povećan broj nezaposlenih u Federaciji

Avaz.ba
01.09.2018 07:08

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju, između ostalog, objavljuje - Povećan broj nezaposlenih u Federaciji.

Pročitajte zbog čega direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač mora platiti kaznu, a prema nalogu Suda u Sarajevu.

Također, čitajte i koliko je i zašto povećan broj nezaposlenih u Federaciji BiH, a koliko je smanjen u RS.

U Sarajevu jučer nije održana sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu (UNSA). Doktor Ismet Gavrankapetanović optužio je rektora Rifata Škrijelja zbog čega još nije vraćen u nastavni proces Medicinskog fakulteta. Donosimo i stav rektora Škrijelja.

Ministri vanjskih poslova zemalja Evropske unije održali su u Beču zajednički sastanak. Donosimo vam zaključke sastanka te njihov stav kako bi se kriza na Kosovu mogla odraziti i na BiH.

Pročitajte i koji je skromni momak na vrhu Evrope naša „Ličnost dana“.

Naši novinari bavili su se i predstojećim izborima u BiH. Pročitajte koje novine očekuju glasače ove godine te s kojim poteškoćama se trenutno susreću u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH.

Pročitajte i kako je bilo na unutarstranačkim tribinama SBB-a u Konjicu i Jablanici. Saznajte koje poruke građanima je uputio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

 U današnjem broju saznajte i šta podrazumijevaju izmjene Zakona o policijskim službenicima Bosanko-podrinjskog kantona.

Bavimo se i nestašicom lijekova za djecu. Pročitajte kojeg sirupa nema u našim apotekama te zbog čega.

Pročitajte i gdje je bila „Avazova turistička patrola“.

Novinari Crne hronike donose vam priču o kradljivcima oružja na Dobrinji. Pročitajte i šta tvrdi Deni Stanišić, osumnjičeni za ubistvo Amara Dorića iz zeničkog naselja Jalija. Saznajte i zbog čega je u Bosanskog Gradišci uhapšen Mirko Grahovac.

U novom broju našeg lista pročitajte i razgovor s golmanom naše reprezentacije Ibrahimom Šehićem. Na sportskim stranama bavimo se premijer ligom BiH, a donosimo vam vijesti i iz košarke i rukometa. Pročitajte i zanimljiv tekst posvećen neobičnoj situaciji koja se desila na US Openu.

U današnjem izdanju najtiražnije dnevne novine u BiH donosimo vam i prilog „Sedmica“ sa mnoštvom zanimljivih tema i vijesti.

 
NA VRH