NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - Za opremanje školaraca malo i plaća

Avaz.ba

2.9.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje koliko je kompanija "Bihexo" u vlasništvu Mirsada Berberovića, zeta Bakira Izetbegovića, dobila iz budžeta. Gdje odlazi narodni novac?

Bili smo u Vogošći, u naselju Blagovac kod kuće Harisa Jašarevića, člana NO "Ceste FBiH", kojem su nepoznati počinioci zapalili automobil. Samo u "Dnevnom avazu" čitajte šta kaže Jašarević te s čime on povezuje ovaj napad na njega i njegovu familiju.

U današnjem izdanju, stalni dopisnik našeg lista iz Njujorka Erol Avdović u "Komentaru dana" piše o izgubljenoj generaciji.

Pročitajte i kako je Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova FBiH, ostao bez šefa kabineta. Zašto je Hajradin Mekić napustio ovo ministarstvo?

Sutra počinje nova školska godina. Novinari "Dnevnog avaza" istražili su koliko je potrebno za opremanje školaraca te kolike su cijene udžbenika.

Pročitajte i saopćenje Saveza za bolju budućnost BiH a u vezi sa zaštitom bh. granica. SBB je prije tri godine bila jedina stranka sa sjedištem u Sarajevu koja je u startu ukazala na to da je inicijativa Bećirovića o vraćanju Sutorine pogubna.

Pročitajte i zašto je Deni Milošević "novi Miske".

Na stranama "Globusa" donosimo detalje analize "The Economista" o napretku u razgovorima Prištine i Beograda.

Istraživali smo i zašto porodiljsko bolovanje nije iskoristio nijedan tata.

Pročitajte i detalje sa stranačkog savjetovanja u Ustikolini, gdje je boravio predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić.

Šta je pokazao izvještaj revizije Međunarodnog aerodroma Mostar.

Donosimo i priču s Darive, gdje je održan penjački memorijal "Adnan Ćatić Ćata".

Novinari "Crne hronike" donose detalje o ubistvu Amara Dorića u zeničkom naselju Jalija. Deni Stanišić, koji je pucao u Dorića, tvrdi da je ubijenog samo htio zastrašiti.

Novinari "Sporta" donose izvještaje s fudbalskih terena BH Telekom Premijer Lige. Kako su "Plemići" preokretom došli do bodova? Čitajte i zašto je Edin Džeko, kapiten nogometne reprezentacije BiH i nogometaš Rome, ljut na svoje saigrače.

Donosimo i detalje završenog prijelaznog roka. Ko je ostao kralj?

Čitajte i koji se bh. reprezentativac povrijedio te šta je Jasmin Repeša, novi selektor košarkaške reprezentacije BiH, rekao za naš list.

Danas u "Dnevnom avazu" donosimo i redovni prilog "Nedjeljna panorama", u kojem objavljujemo priču o novoj ljubavi uspješne bh. manekenke. S kim je u ljubavi Tea Bošković? Donosimo i priču o Izudinu i Dini Bajroviću te njihovom angažmanu na filmu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.