VAREŠ

Sam sebi plaća kiriju: Imam apoteku i aparat i uspješno vodim SDA Vareš

- Bio sam u Njemačkoj na liječenju, ali sam uspješno obavljao poslove direktora Doma zdravlja i naravno da sam za to primao plaću – kaže Operta

E. Trako

2.9.2018

Grupa građana Vareša poslala je dopis našoj redakciji o radu Fikreta Operte, direktora Doma zdravlja Vareš.  

U dopisu je navedeno da je direktor Operta 2015. i 2016. godine bio na liječenju u Njemačkoj, a da je uredno primao punu plaću iz Doma zdravlja, uključujući i topli obrok te naknadu za prijevoz.

Dalje, navodi se da je direktor po profesiji ginekolog te da u prostorijama Doma zdravlja ima svoj privatni aparat koji koristi za preglede te uredno pacijentima naplaćuje preglede. Također, navodi se da je vlasnik apoteke u centru Vareša, u koju isključivo upućuje pacijente da kupuju lijekove te da je prijavljen u Sarajevu.

S ciljem da čujemo njegov komentar na ove navode, pozvali smo i direktora Fikreta Opertu.

- Bio sam u Njemačkoj na liječenju, ali sam uspješno obavljao poslove direktora Doma zdravlja i naravno da sam za to primao plaću – kaže Operta.

Na pitanje je li tačno da je aparat u njegovom vlasništvu, Operta odgovara: "Ja, pa? Ja Domu zdravlja plaćam kiriju. Ne znam šta je tu sporno?"

Upitan je li tačno da je vlasnik apoteke u centru Vareša prekoputa Doma zdravlja, odgovara: "Apoteka se ne zove „Centar“ i nije prekoputa Doma zdravlja."

Na kraju je dodao da je prijavljen u Sarajevu i da je predsjednik Općinskog odbora SDA.

- Ja sam stranku uspješno vodio, a vodim i sad. Napravio sam ozbiljne rezultate u stranci – kazao je Operta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.