ODLUKE

Hamdija Fejzić napustio SDA: Ne želim biti dio tima koji je Bošnjake u Srebrenici doveo u nezavidan položaj

Jedan od razloga jeste i nekorektan odnos vrha stranke prema članovima

Arhiv

Avaz.ba

3.9.2018

Hamdija Fejzić, vijećnik u Skupštini općine Srebrenica, više nije član Stranke demokratske akcije (SDA), kao ni član Kluba SDA u Skupštini općine Srebrenica. 

Kako je naveo u saopćenju za javnost, na ovaj čin se odlučio zbog, između ostalog, nekorektnog odnosa vrha stranke prema članovima.

Fejzićevo saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Zbog svih dešavanja u proteklom periodu, nekorektnog odnosa od strane vrha stranke, neuvažavanja i omalovažavanja kako mene tako i drugih članova, smatram da je najbolje da istupim iz stranke. Svi snosimo svoj dio odgovornosti. 

Srebreničani nemaju povjerenja u rad Općinskog odbora SDA u Srebrenici, niti su zadovoljni radom bošnjačkih predstavnika u vlasti. 

Ne želim da budem dio takvog tima koji vodi pogrešnu politiku i koji je u nezavidan položaj doveo Bošnjake u Srebrenici. Dogovoreni principi ni u jednom trenutku nisu ispoštovani, međuljudski odnosi su narušeni, a najveći uspjeh sadašnjih bošnjačkih predstavnika u vlasti je da su više puta preglasani na sjednicama Skupštine.

Čak su podržali odluku da se promijeni grb općine Srebrenica, i to sve pod parolom jednakih prava i ravnopravnosti pisama ćirilice i latinice. 

Za takve odluke su glasali odbornici čija djeca nemaju pravo da izučavaju svoj jezik u školama. U narednom periodu ću u Skupštini općine Srebrenica djelovati nezavisno. 

Sve dobre, konkretne i korisne prijedloge ću podržati, bez obzira na to od kojeg pojedinca ili stranke došli.  


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.