KRAJINA

Nosilac liste SDA Hamdija Abdić Tigar će mi se opet izvinjavati da je bio pijan

Fahrudin Radončić u izjavi za lokalne medije potencirao je da će SBB biti najjača stranka u Bošnjaka i da će napraviti vladu nacionalnog jedinstva

S Radončićevog sastanka s općinskim rukovodstvom SBB-a Velika Kladuša

Press centar SBB-a

3.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Radončić položio cvijeće na šehidsko spomen obilježje u Cazinu - Avaz
+7

Nakon druženja s članovima SBB-a u Bihaću i šetnje gradom te polaganja cvijeća na mezarje, Radončić je doputovao u Cazin, gdje je položio cvijeće na šehidsko spomen-obilježje, razgovarao s članovima stranke te obišao prve ljude ovoga grada Nermina Ogreševića i Rifeta Hozanovića.  

Nakon vrlo uspješne posjete Cazinu, Radončić je u Velikoj Kladuši imao sastanak sa 150 članova SBB-a, nakon toga i s više uspješnih privrednika.

Kao i u drugim gradovima, Krajišnici su s oduševljenjem pozdravljali predsjednika SBB-a i uradili više stotina fotografija i selfija s njim.

Predsjednik SBB-a se, nakon posjete šehidskog spomen-obilježja u Bosanskom Petrovcu, družio na kafi sa svojim članovima i time završio izuzetno uspješnu posjetu Krajini.

U izjavi za lokalne medije Radončić je potencirao da će SBB biti najjača stranka u Bošnjaka, da će napraviti vladu nacionalnog jedinstva i da će Krajina postati važna razvojna tačka Federacije u kojoj će biti smješten i dio namjenske industrije, a u Vladi FBiH bit će izabran i ministar bez portfelja koji se treba baviti isključivo razvojem ovog dijela BiH.

Građani su Radončiću postavljali pitanja iz različitih oblasti, pa i u vezi s kritikama na njegov račun koje je na svom statusu objavio nosilac liste SDA Hamdija Abdić Tigar. Predsjednik SBB-a je rekao da ga uopće ne tangiraju izjave ljudi koji su odležali dvije godine zatvora zbog klasičnog razbojništva, jer nije prvi put da Tigar nešto javno napiše za Radončića, a onda mu se privatno izvinjava i svoje postupke pokušava opravdati time da je bio pod utjecajem alkohola.

- Uostalom, zašto se Tigar uopće ima ljutiti zbog moje donacije NK Jedinstvo, on je finansijski dobrostojeći, predstavlja bogatu stranku, pa ga pozivam da i on uplati istu ili veću donaciju i tako pomogne razvoju fudbala u Krajini. Treba se takmičiti u dobru - odgovorio je Radončić.

Inače, Radončićevi advokati će podnijeti tužbu protiv Hamdije Abdića Tigra zbog monstruozne izmišljotine da je Radončić navodno vrijeđao porodicu Nanić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.