Mektić: Potez SNSD-a je čisto politikanstvo, Dodik je obični miš

SVAĐA Ministar sigurnosti BiH

Mektić: Potez SNSD-a je čisto politikanstvo, Dodik je obični miš "On je jedan miš koji provodi teror i torturu nad narodom"

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić komentirao je činjenicu zašto je zahtjev za njegovu smjenu skinut s dnevnog reda današnje sjednice PSBiH. 

Kazao je da je taj potez politikanstvo SNSD-a te da ne može vjerovati da je neko odbio Stašu Košarca.

- Mjesec prije isteka mandata sjetio se Košarac da raspravlja o mojoj smjeni. Riječ je samo o politikanstvu i bolesti jer je trebao govoriti da je sve med i mlijeko umjesto što je govorio da ovdje ima lopovluka, kriminala, da pravosudne institucije ne rade svoj posao. Opljačkali su narod, opustošili sve, uništili građane RS. Inicijativa je jadna i bijedna, a misle pomoću straha i terora primorati građane da ili odustanu od glasanja ili glasaju za SNSD. Tome je došao kraj, diktaturi Dodika, vlast je počela ubijati svoje građane. Pomoću ubistva pokušali su ubiti i novinara - kaže Mektić.

Na pitanje novinara može li Milorad Dodik zabraniti bilo čiji dolazak u BiH, aludirajući na nedolazak Behdžeta Pacolija u Banju Luku, Mektić je kazao da Dodik nema takve ovlasti.

- On je jedan miš koji provodi teror i torturu nad narodom - istaknuo je Mektić.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH